Een rolluik voor uw raam biedt vele voordelen. Door zijn isolerende eigenschappen helpt het u te besparen op uw stookkosten in de winter, uw woning koel te houden in de zomer, en vermindert het overlast door lawaai. Daarnaast helpt een rolluik u natuurlijk ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Ook kunt u zelf de lichtinval van de zon regelen om uw interieur te beschermen tegen zonnestralen. Kortom een veelzijdig product dat zal bijdragen aan het wooncomfort in uw huis.

Albo rolluik Verzwaard

Dit type rolluik is onze standaard uitvoering en biedt u de volgende voordelen: isolatie (kou en warmte), inbraakbeveiliging, lichtinval/verduistering en geluidsdemping. Om optimaal van de voordelen te profiteren en een lange levensduur te garanderen worden deze rolluiken uitgevoerd met een solide lamel. Door een dikke aluminium laag en een stevige schuimvulling hebben de lamellen een hoge stabiliteit en zijn ze lang bestand tegen slijtage.

Technische gegevens:
kap 13,7 tot 23 cm / lamel 3,8 x 0,9 cm / geleider 4,5 x 2,3 of 5,3 x 2,3 of 6,8 x 2,3 cm.

Albo Rolluik XS

Dit type rolluik wordt met speciale onderdelen samengesteld zodat er een minimale oproldiameter van het pantser ontstaat. Hierdoor is het gebruik van een zo klein mogelijke kast mogelijk wat het product esthetisch een mooiere uitstraling geeft. Tevens kan het hierdoor vaker toegepast worden wanneer er minder ruimte is zoals bijvoorbeeld bij naar buiten draaiende ramen en bij lage goothoogtes.

Technische gegevens:
kap 12,5 tot 23 cm / lamel 3,5 x 0,6 cm / geleider 4,5 x 2,3 of 5,3 x 2,3 cm.

Albo rolluik PK

Andere rolluiken bieden reeds een goede vorm van inbraakpreventie, echter is dit beveiligingsrolluik hier speciaal voor ontwikkeld. Het is voorzien van het SKG inbraakwerendheidsmerkteken klasse 2. Hiermee voldoet het aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Door een speciaal blokkeerprofiel worden de lamellen vastgezet en is er geen beweging in te krijgen. Deze lamellen zijn niet geïsoleerd en bieden geen isolatie.

Technische gegevens:
kap 16,5 tot 23 cm / lamel 4,5 x 1 cm / geleider 6,8 x 2,5 cm.

Ieder rolluik is maatwerk en wordt in onze fabriek gefabriceerd.

Ook voor de bediening van rolluiken zijn er verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld, handmatige bediening door middel van een band of een koord, of elektrische bediening met een schakelaar of een afstandsbediening. Tevens kunt u het rolluik uitvoeren met een tijdklok, sleutelschakelaar of codeslot.