Vliegenhorren zijn met name in het voorjaar en de zomer van belang om insecten en vliegen buiten te houden. Er bestaan verschillende soorten horren voor uw houten aluminium of kunststof kozijnen.

Een inzethor wordt doorgaans in een raam geplaatst en hier niet meer uitgehaald totdat het vliegenseizoen weer voorbij is. Het erin zetten is heel eenvoudig en kan men zelf doen. Het raam kan daarna gewoon open en dicht zolang de hor erin zit. Omdat de hor blijft zitten, De kleur laten wij standaard overeenkomen met de kleur van de buitenzijde van het raam. Elke inzethor wordt door Albo op maat gemaakt, zodat deze perfect past.

U kunt ook kiezen voor het gemak van een rolhor. Ook een rolhor sluit perfect af, maar deze kunt u snel even omhoog doen als u het raam sluit of als u bijvoorbeeld het beddengoed wilt luchten. U heeft dus geen opslagruimte voor de nodig. Elke rolhor wordt door Albo op maat gemaakt, wij kunnen deze daardoor zeer snel leveren.

Een scharnierende hordeur werkt als een normale deur. Sinds de opmars van de plisséhordeur wordt hier veel minder voor gekozen, toch heeft de scharnierende hordeur enkele mogelijkheden die interessant kunnen zijn. Een scharnierende hordeur kan bijvoorbeeld worden voorzien van een schopplaat, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of honden.

Een schuifhordeur werkt in feite net zoals een schuifpui. Een boven en onderlat zitten op de schuifpui en een deur beweegt zich er doorheen. Nadat of voordat de schuifpui open geschoven is kan de schuifhor opzij geschoven worden om door de deur te lopen. Zon en frisse lucht komen wel binnen, maar insecten niet. Elke schuifhordeur wordt door Albo op maat gemaakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze perfect past.

Een plisséhordeur is voor veel situaties een zeer geschikte oplossing. De plisséhordeur kan open geschoven worden, het materiaal vouwt zich dan uit. Zodra de deur dichtgeschoven wordt vouwt het zich weer in, als een harmonica. Het is een uniek product, dankzij de harmonicawerking komt er geen rolsysteem aan te pas, wat veel toekomstige storingen voorkomt.